Voorstelling

Bij ons zit je gebeiteld!

Bij Schrijnwerkerij Smeets in Diepenbeek is vandaag reeds de derde generatie van de familie aan de slag. Het bedrijf is bijzonder veelzijdig en flexibel in haar aanbod. Men produceert houten binnen- en buitenschrijnwerk (o.a. tuinpoorten, garagepoorten, trappen, ramen, deuren, enz.), brandwerende deuren en maatmeubilair voor alle interieurtoepassingen (keuken, badkamer, dressing, kantoor, enz.) en dit voornamelijk voor horeca en bedrijven maar ook voor particulieren.

Zaakvoerder: David Smeets

Activiteiten: “Werken met hout is onze passie. U kunt bij ons terecht voor al uw houten binnenschrijnwerk: meubels op maat en de volledige inrichting van elk type kamer. Van keukens en badkamers tot slaapkamers, dressing, living en bureaus. Wij leveren kwaliteitswerk voor al uw schrijnwerk rondom het huis: zoals tuinpoorten of gevelbekleding. Wij verzorgen uw projecten op maat en volledig volgens uw wensen.”

Cliënteel: Particulieren, bedrijven, interieurarchitecten en horeca. Ook voor interieur- en bouwbedrijven in onderaanneming. Geplaatst of enkel klaargemaakt en voorbereid in het atelier.

Materialen: Hout in al zijn vormen: massief en plaatmaterialen. Ook volkern kunstharsplaten en solid surface materials worden verwerkt.

Extra: “Naargelang de toepassing en uw persoonlijke voorkeur wordt er ook gewerkt met staal, aluminium of inox. Hiervoor hebben we ook de nodige machines voor in ons bezit zodat we snel kunnen anticiperen.”

Actieradius: Vooral in Limburg, maar ook buiten de provinciegrenzen.

Meerwaarde: “We worden geprezen voor de kwaliteit van afwerking, maatwerk, flexibiliteit en het snel kunnen anticiperen op dringende vragen.”

Locatie: Het bedrijf is gevestigd in de Duifhuisweg te Diepenbeek op de KMO-zone Dorpsveld. “Naast een goede ligging, genieten we hier ook van meer ruimte en konden we ons groeiend machinepark moderniseren.”

De voordelen van de verhuis zijn talrijk:

  • een goede ligging (een goede verbinding naar zowel Luik, als Leuven, Brussel en Antwerpen via E313)
  • meer ruimte (de totale oppervlakte van het bedrijf bedraagt 1500 m²)
  • machinepark groeit en wordt gemoderniseerd naar de hedendaagse eisen
1938
Oprichting
Oprichting door Bazil Smeets, grootvader van huidig zaakvoerder David Smeets.
1938
1956
Sylvain Smeets
Sylvain Smeets komt aan het hoofd van het bedrijf.
1956
1991
Familiezaak
De familiezaak krijgt een nieuwe impuls met zoon David. De éénmanszaak werd omgevormd tot een vennootschap.
1991
2004
Verhuis
Verhuis naar huidige locatie op KMO-zone Dorpsveld.
2004
2016
Nieuwbouw
Bouw nieuwe hal voor houtopslag
2016
2018
Uitbreiding
Uitbreiding machinepark
2018